To βήμα του ειδικού :10 μυστικά για φωτεινή επιδερμίδα μετά τα πενήντα



Αρκούν μικρές, απλές κινήσεις στην καθημερινή περιποίηση ,για να διατηρήσετε την καλή εικόνα και υφή της επιδερμίδας σε πείσμα του χρόνου που περνά.


 Επιμέλεια :  Κορμακοπούλου Ευδοκία   Yπεύθυνη του Κέντρου  Art & Beauty  


1. Επιμένετε στην καθημερινή εκ των έσω ενυδάτωση.Το νερό χρησιμοποιείται από τα νεφρά για να απομακρύνονται οι άχρηστες ουσίες και τοξίνες του οργανισμού. Όταν δεν υπάρχουν οι επαρκείς ποσότητες, τα νεφρά αδυνατούν να λειτουργήσουν σωστά, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται οι τοξίνες, μια από τις βασικές αιτίες για το θαμπό χρώμα της επιδερμίδας. Φροντίζετε λοιπόν για τη συστηματική εσωτερική- πίνοντας άφθονο νερό στη διάρκεια της μέρας- και εξωτερική ενυδάτωση της επιδερμίδας.

2. Χρησιμοποιείτε το αντηλιακό ως κρέμα ημέρας. Που σημαίνει ότι η αντηλιακή προστασία εξακολουθεί να είναι καθημερινή υπόθεση σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Απλώνετε το προϊόν είκοσι, τουλάχιστον, λεπτά πριν βγείτε από το σπίτι και φροντίζετε να μην ξεχνάτε αυτιά, λαιμό και χέρια.
3. Μην αμελείτε τον καθαρισμό. Στο κατώφλι των πενήντα η επιδερμίδα γίνεται, τις περισσότερες φορές, πιο ξηρή. Επιλέγετε γι αυτό φόρμουλες που εξασφαλίζουν, ταυτόχρονα, την ενυδατική περιποίηση βλέπε γαλάκτωμα ή λάδι ντεμακιγιάζ. Αρχίζετε τον καθαρισμό από τη βάση του λαιμού και συνεχίζετε με απαλές, κυκλικές και ανοδικές κινήσεις.
4. Η ανάγκη για απολέπιση είναι πλέον επιτακτική. Στο πέρασμα του χρόνου το διάστημα των 28 ημερών, όσο, δηλαδή, διαρκεί ο κυτταρικός μεταβολισμός, αυξάνεται σταδιακά, με αποτέλεσμα τα νεκρά κύτταρα να παραμένουν περισσότερο χρόνο στην επιφανειακή στιβάδα και να δίνουν θαμπό χρώμα και τραχιά υφή στην ώριμη επιδερμίδα. Τη λύση στο παραπάνω πρόβλημα τη δίνει η απολέπιση, που μπορεί πια να γίνεται δύο φορές την εβδομάδα. Σε ιδανικές συνθήκες προτιμάτε τις βραδινές ώρες και συνδυάζετε την απολέπιση με την εντατική ενυδάτωση της επιδερμίδας χάρη στις μάσκες νυχτερινής φροντίδας.
5. Η περιοχή γύρω από τα μάτια απαιτεί πάντα ειδική μεταχείριση. Αν σκεφτείτε ότι η, ήδη, λεπτή επιδερμίδα στο συγκεκριμένο σημείο γίνεται ακόμη πιο λεπτή και διάφανη εξαιτίας της βιολογικής γήρανσης, είναι εύκολο να κατανοήσετε το λόγο που η φροντίδα γύρω από τα μάτια οφείλει να είναι συστηματική πρωί και βράδυ όσα χρόνια κι αν περάσουν.
6. Πλένετε το πρόσωπο με χλιαρό νερό. Οι υψηλές θερμοκρασίες αφυδατώνουν την επιδερμίδα, με αποτέλεσμα να γίνεται περισσότερο ευάλωτη στα σημάδια του χρόνου. Φροντίζετε λοιπόν να ρυθμίζετε το νερό σε μέτρια θερμοκρασία προς το δροσερό.
7. Μην αφήνετε τα χείλη να αποκαλύπτουν το χρόνο που περνά. Τα χείλη, ιδιαίτερα η περιοχή ανάμεσα στη μύτη και το επάνω χείλος, είναι το δεύτερο σημείο του προσώπου- μετά τα μάτια- στο οποίο η επιδερμίδα είναι πιο λεπτή, με αποτέλεσμα τα σημάδια του χρόνου να αποτυπώνονται αρκετά νωρίς. Η ενυδάτωση είναι και εδώ η πιο βασική κίνηση φροντίδας που άμεσα απαλύνει , σε βάθος χρόνου όμως τα προστατεύει αποτελεσματικά δημιουργώντας μια φυσική ασπίδα από τις καθημερινές, περιβαλλοντικές επιθέσεις.
8. Με προσοχή οι κινήσεις σας. Φροντίζετε να είναι απαλές, με κυκλική και ανοδική φορά τόσο στην καθημερινή εφαρμογή των προϊόντων όσο και στο ντεμακιγιάζ. Ενώ, μετά το πλύσιμο ταμπονάρετε απαλά την πετσέτα στο πρόσωπο χωρίς να την τρίβετε.
9. Το μασάζ εν είδει καθημερινής γυμναστικής. Φέρτε στο νου την εικόνα της επιδερμίδας σας μετά από την περιποίηση της αισθητικού. Λεία, τονωμένη και λαμπερή. Οι εξειδικευμένες κινήσεις σε σημεία-κλειδιά αυξάνουν την μικροκυκλοφορία, αποσυμφορούν και τονώνουν την επιδερμίδα. Αξίζει λοιπόν τον κόπο να αφιερώνετε λίγα μόνο λεπτά για να κάνετε απαλό μασάζ σε όλο το πρόσωπο. Για μεγαλύτερη διευκόλυνση ανατρέξτε στα ενημερωτικά φυλλάδια των προϊόντων φροντίδας και ακολουθήστε τις κινήσεις μασάζ που προτείνουν οι ειδικοί του οίκου για τη σωστή εφαρμογή τους.

10. Κάντε σύμμαχο τη διατροφή. Ενισχύστε το καθημερινό σας διαιτολόγιο με φρούτα, ελαιόλαδο, πράσινα λαχανικά, φρούτα, δημητριακά ολικής άλεσης και άπαχα γαλακτοκομικά περιορίζοντας, αντίστοιχα, τη ζάχαρη και το κόκκινο κρέας . Ενώ, κάθε πρωί υιοθετήστε να πίνετε ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι για να απομακρύνετε τις τοξίνες του οργανισμού.

 Art & Beauty -Πρότυπο Κέντρο Αισθητικής 

Γρηγορίου Λαμπράκη 52 Ελευσίνα  τηλ 2105547704


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Hot stone massage

Καινοτόμες θεραπείες LPG endermologie & Endermolift