Τι προϊόντα χρησιμοποιώ για το δέρμα μου μετά τα 30;Στα 30 έχει ξεκινήσει η μείωση παραγωγής κολλαγόνου και ελαστικών ινών, τα πρώτα σημάδια από την επιβλαβή δράση του ήλιου έχουν γίνει πλέον εμφανή,συνεπώς οι δυσχρωμίες και οι πρώτες ρυτίδες έκφρασης έχουν κάνει την εμφάνισή τους.
1. Ο σωστός καθαρισμός είναι απαραίτητο βήμα. Πλένουμε την επιδερμίδα μας το βράδυ-πρωί(προαιρετικά) με καθαριστικό gel αν έχουμε πολύ λιπαρό δέρμα, γαλάκτωμα αν η επιδερμίδα μας είναι ξηρή ή κανονική. 
2. Χρησιμοποιούμε κρέμες που δεν έχουν μόνο ενυδατικά στοιχεία αλλά και αντιοξειδωτικά όπως είναι η βιταμίνη Ε και η βιταμίνη C, οξέα φρούτων και ρετινόλη οι οποίες προλαμβάνουν την γήρανση του δέρματος, καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και δημιουργούν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, δίνοντας έτσι μια εικόνα πιο ενυδατωμένη και λαμπερή. 
3. Χρησιμοποιούμε ειδικές κρέμες ματιών γύρω από την οφθαλμική κοιλότητα οι οποίες συντελούν στην ενυδάτωση και την καταπολέμηση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων. 
4. Αντηλιακή προστασία απαραιτήτως κάθε πρωί ώστε να αποτρέψουμε την φωτογήρανση, την νούμερο ένα αιτία γήρανσης της επιδερμίδας μας. 
5. Τα peeling (μηχανικά,ενζυμικα,φυτικά,χημικά) παίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτή την ηλικία αφού απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα και βοηθούν στην ανανέωση του προσώπου. 

Δημοσίευση σχολίου