Το Βήμα του Ειδικού : Ξηρό ή αφυδατωμένο δέρμα ;

  

 


 Γνωρίζεις τη διαφορά; 

Ξηρό είναι τύπος του δέρματος που δεν παράγει αρκετό σμήγμα και επομένως έχει έλλειψη λιπιδίων. Τα λιπίδια είναι απαραίτητα για τη δημιουργία του επιδερμικού φραγμού, ενός υδρολιπιδικού μανδύα, που καλύπτει την επιδερμίδα και την προστατεύει από την απώλεια υγρασίας, αλλά και από τις περιβαλλοντικές επιθέσεις.

Στο ξηρό δέρμα, λόγω της έλλειψης λιπιδίων, ο επιδερμιδικός φραγμός διαταράσσεται και έτσι το δέρμα δεν μπορεί να συγκρατήσει την υγρασία του. Γίνεται θαμπό, τραχύ στη υφή, και "τραβάει".

Το αφυδατωμένο δέρμα από την άλλη, παρουσιάζει μια παρόμοια εικόνα, αλλά η αιτία είναι η έλλειψη νερού και όχι λιπιδίων.

Η αφυδάτωση είναι μία κατάσταση στην οποία όλα τα δέρματα, κάτω από κάποιες συνθήκες (περιβαλλοντικές, ορμονικές) μπορεί να βρεθούν. Σίγουρα τα ξηρά είναι πιο επιρρεπή στη αφυδάτωση, όμως πολύ συχνά βλέπουμε αφυδατωμένα λιπαρά ή και ακνεϊκά δέρματα, κυρίως λόγω της χρήσης ισχυρών καθαριστικών.

Με τί εξειδικευμένα προϊόντα αντιμετωπίζουμε την κάθε περίπτωση;

Το ξηρό δέρμα χρειάζεται τροφή και αποκατάσταση του επιδερμικού φραγμού, έτσι ώστε να αποφεύγεται η εξάτμιση του νερού από την επιδερμίδα στην ατμόσφαιρα.

Η Advanced Night Restore της Medik8 είναι ιδανική επιλογή.

Το αφυδατωμένο δέρμα από την άλλη, έχει ανάγκη από υδατικά συστατικά, όπως το υαλουρονικό οξύ που έλκει, συγκρατεί και κλειδώνει το νερό στην επιδερμίδα. Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο από τα αγαπημένα

Hydr8 B5 και Hydr8 B5 Intense της Medik8;

Γνωρίζουμε το δέρμα μας,το αφουγκραζόμαστε και το φροντίζουμε σωστά και τώρα που μένουμε σπίτι!😉

Καλλύνω - Κέντρο Αισθητικής

Λ. Κηφισίας 89-91 Αθήνα 11523 τηλ 210 6920103

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αποτρίχωση στο Maison De Beaute