Το Βήμα του Ειδικού : Face Lifting



Face Lifting:Η κορυφαία θεραπεία αντιγήρανσης προσώπου και ντεκολτέ
Επιμέλεια Καστανη Βούλα  υπεύθυνη του κέντρου holisticcenter


Ο άνθρωπος από τη στιγμή που θα γεννηθεί περνά από διάφορα στάδια, δηλαδή περνά το βιολογικό του κύκλο. Στη διάρκεια αυτή ελίσσεται αφενός μεν πνευματικά, αφετέρου η μορφή του περνά μέσα από διάφορα στάδια.
Το πρόβλημα είναι ότι η κορύφωση και η κάμψη του πνευματικού και σωματικού κύκλου διαφέρουν στην εξέλιξή τους πάρα πολύ και έτσι ενώ ο άνθρωπος όσο περνούν τα χρόνια πνευματικά γίνεται σοφότερος, πιο δυνατός και αυτάρκης, το σώμα του μετά την εφηβική ηλικία σταματά την παραγωγή ορισμένων στοιχείων και έτσι αρχίζει η βιολογική φθορά, η οποία αρχίζει να γίνεται εμφανής, με τη μορφή κάποιων μικρών ρυτίδων και αφυδατώσεων.
Αυτό το πρώτο στάδιο φθοράς καλό είναι να αντιμετωπίζεται με μεγάλη επιμέλεια, ώστε να καθυστερήσει όσο γίνεται η εξέλιξη αυτής της κατάστασης.
Αργότερα οι ρυτίδες γίνονται περισσότερες και βαθύτερες, το δέρμα χάνει το νεανικό του χρώμα, τη λάμψη του, σιγά σιγά αρχίζει να χαλαρώνει, πέφτουν τα βλέφαρα, δημιουργούνται "σακούλες" σε διάφορα σημεία όπως το διπλοσάγονο και κάτω από τα μάτια, πέφτουν τα μάγουλα και τελικά η εικόνα του μετά από μερικά χρόνια σε γενικές γραμμές μόνο θυμίζει τον παλιό του εαυτό.
Κι όμως είναι τόσο κρίμα!

Όταν μετά από πολύ αγώνα έρχεται η στιγμή που ο άνθρωπος λύνει τα επαγγελματικά, τα οικονομικά του προβλήματα, σταθεροποιεί την κοινωνική του θέση, έχει τη διάθεση και τη δυνατότητα να ζήσει καλά, μια ματιά στον καθρέφτη είναι ικανή να τον αποθαρρύνει συναισθηματικά, γιατί θα δει όλη του τη ζωή "χαραγμένη" στο πρόσωπο του.
Η σκέψη δε ότι σήμερα ο μέσος όρος ζωής του ανθρώπου έχει αυξηθεί κατακόρυφα και μάλιστα σε πολύ καλή κατάσταση δυνάμεων, αντί για αισιοδοξία πολλές φορές του φέρνει μελαγχολία. Και όμως σήμερα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την εξέλιξη της μορφής μας, ώστε η όψη μας να διατηρείται νεανική όπως το πνεύμα μας. Επομένως και η ζωή μας γενικότερα να "μην μπλοκάρεται" από το φόβο της φθοράς και των γηρατειών.
Ας δούμε λίγο αναλυτικά τι μεταβολές συμβαίνουν και τι τις προκαλεί. Κατ' αρχάς υπάρχουν δύο επίπεδα με τα οποία θα ασχοληθούμε: η επιδερμίδα και το δέρμα τα οποία είναι επάνω και το μυϊκό σύστημα που βρίσκεται κάτω από το δέρμα. Ο νέος άνθρωπος έχει ένα δέρμα λαμπερό, σφριγηλό, τα κύτταρά του είναι στρογγυλά και ανάμεσά τους υπάρχει πλούσια η μεσοκυττάριος ουσία από την οποία τρέφονται και με ένα λεπτό στρώμα λεπτών κυττάρων στην επιφάνεια για προστασία. Στον μεγάλο τα κύτταρά του είναι πεπλατυσμένα, στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο, με ελάχιστη μεσοκυττάριο ουσία ανάμεσά τους (επομένως με κακή τροφοδοσία), το δέρμα γενικά γίνεται καχεκτικότερο, πιο λεπτό και θαμπό, ενώ αντιθέτως στην επιφάνεια της επιδερμίδας το στρώμα των νεκρών κυττάρων γίνεται βαθύτερο.
Επιπλέον, λόγω της βαρύτητας της γης και των αυξομειώσεων του βάρους, σιγά-σιγά στο δέρμα τόσο του προσώπου όσο και του σώματος έρχεται η χαλάρωση η οποία κάνει και τη μεγαλύτερη παραμόρφωση. Τα σημεία που χαλάρωσαν σιγά-σιγά θα γεμίσουν με λίπος και έτσι το "σακούλιασμα" θα γίνει εμφανέστερο. Στον νέο υπάρχει πολύ καλή κυκλοφορία του αίματος στους ιστούς και επομένως πολύ ωραίο χρώμα. Σιγά-σιγά όμως αυτή μειώνεται και το δέρμα γίνεται άτονο, μαραμένο και χλωμό. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι τα τελευταία χρόνια στους ανθρώπους που ζουν στις μεγάλες πόλεις, όπου υπάρχει το νέφος, οι πνεύμονες τροφοδοτούν με λιγότερο οξυγόνο το αίμα, με αποτέλεσμα αυτό να έχει τις επιπτώσεις του στην επιδερμίδα και να συναντούμε αυτόν το μαρασμό ακόμα και σε πολύ μικρές ηλικίες.
Οι μύες αρχικά είναι δυνατοί, ζωντανοί και στηρίζουν από κάτω το δέρμα. Μετά, λόγω της βαρύτητας και λόγω διαφόρων ορμονικών εναλλαγών, πέφτουν, με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται το σχήμα του προσώπου, τα ζυγωματικά, ενώ πρώτα ήταν τονισμένα και υψηλά, μετά μειώνεται ο όγκος τους, τα φρύδια, τα μάπα και το μέτωπο βαραίνουν και τονίζουν ακόμα περισσότερο τη χαλάρωση του δέρματος.
Aυτές όλες τις καταστάσεις τις αντιμετωπίζουμε τα τελευταία χρόνια με επιτυχία στο εργαστήριο αισθητικής. Αφαιρούμε σιγά-σιγά τις φθαρμένες στοιβάδες της επιδερμίδας και αναγκάζεται ο οργανισμός μας να δημιουργήσει μια νέα επιδερμίδα χωρίς τα προβλήματα της παλιάς. Εδώ πρέπει να τονιστεί ότι εκτός από τις ρυτίδες και τη χαλάρωση έχουμε και θαυμάσιο αποτέλεσμα στις ουλές, οι οποίες αποτελούν πρόβλημα εμφάνισης και σε πολύ νεαρά άτομα.
Ταυτόχρονα με την αφαίρεση της επιδερμίδας, με τη βοήθεια του ηλεκτροβελονισμού και ειδικών μηχανημάτων, μπορούμε να κάνουμε ανόρθωση των μυών προσώπου και λαιμού.Να σταθεροποιήσουμε το οβάλ του περιγράμματος του προσώπου και να διαλύσουμε το λίπος που έχει γεμίσει τις “σακούλες“ των ματιών και το διπλοσάγονο. Να ανασηκώσουμε το κάτω μέρος του προσώπου καθώς επίσης να σηκώσουμε τα φρύδια και τα μάτια. Επιπλέον δε, με ειδικούς παλμούς του μηχανήματος, τονώνουμε την κυκλοφορία του αίματος, της λέμφου και του μεσοκυττάριου υγρού, με άμεση βελτίωση στο χρώμα, τη λάμψη και την τροφοδοσία του νέου δέρματος που θα δημιουργηθεί. Μετά την τελευταία επίσκεψη, το δέρμα για ένα μήνα συνεχίζει να αναπλάθει ιστούς και έχουμε μία επιπλέον βελτίωση της τάξης περίπου 35-45% ανάλογα με τη ζωτικότητα του οργανισμού.
Αυτή η εργασία μπορεί να γίνει σε λίγες επισκέψεις για άτομα με λίγες ανάγκες που θέλουν να τις επιδιορθώσουν και να συντηρηθούν ή με περισσότερες όταν έχουμε μεγαλύτερη φθορά, ώστε να αφαιρέσουμε τελείως τη φθαρμένη επιδερμίδα και τα προβλήματά της. Το αποτέλεσμα είναι θεαματικό και φωτογραφίζουμε πάντοτε την αρχή των εργασιών καθώς και το τέλος, ώστε να μπορούμε να πιστοποιήσουμε τη διαφορά.
Επιπλέον, δεν δημιουργείται κανένα εμφανισιακό πρόβλημα στο να κυκλοφορήσει, να εργαστεί και να συνεχίσει κανείς τις κοινωνικές του δραστηριότητες όσο καιρό κρατούν οι συνεδρίες.
Εδώ θα πρέπει να διευκρινισθεί ότι το ποσοστό της μεταβολής της επιδερμίδας δεν εξαρτάται μόνο από το πώς θα εργασθούμε σε έναν άνθρωπο, αλλά και από τη ζωτικότητα του οργανισμού του, η οποία έχει σχέση με το πώς ζει, πώς κοιμάται, πώς τρέφεται, τα ψυχολογικά του προβλήματα και τι καταχρήσεις τσιγάρων και αλκοόλ κάνει.
Δηλαδή, από τη στιγμή που θα αφαιρέσουμε την παλιά επιδερμίδα, η νέα επιδερμίδα που θα δημιουργηθεί σε έναν άνθρωπο που ζει, τρέφεται και κοιμάται σωστά, χωρίς καταχρήσεις, και καλύτερη θα είναι και περισσότερο θα διατηρηθεί το αποτέλεσμα. Γι' αυτό θα πρέπει να πάρει σοβαρά υπόψη τις οδηγίες που δίνονται πριν ξεκινήσει όσον αφορά τον τρόπο ζωής του και να μην ξεχνάμε ότι η ανανέωση ξεκινά από μέσα μας και επομένως δεν μπορεί τα όργανα του σώματος να υποφέρουν και το σώμα να διατηρήσει για πολύ τη νεανική του όψη.
Εάν εργασθούμε πάνω σε ένα οργανισμό με χαμηλές προδιαγραφές θα έχουμε μέτριο αποτέλεσμα.
Άλλωστε ο άνθρωπος που ξεκινά τέτοιες εργασίες πρέπει να είναι αποφασισμένος ότι θα πολεμήσει τη φύση η οποία θέλει να τον φθείρει και σαν καλός στρατηγός πρέπει να αντιμετωπίζει τον εχθρό με τη σωστή τεχνική και όχι να εξοντώνει το δικό του στρατόπεδο. Τα πάντα εξαρτώνται από εμάς.
Εάν θέλουμε μπορούμε να πετύχουμε ό,τι θέλουμε στη ζωή μας, αρκεί να κάνουμε το σωστό χειρισμό, εγκαίρως.


Holictic Center

Ισμήνης 42, Καλλιθέα Τηλ:210 942 4354 και  210 940 9952

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Hot stone massage