Κυτταρίτιδα -Αδυνάτισμα στο Holistic Center


Αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας με θαλασσοθεραπεία

Επιμέλεια: Καστάνη Βουλα  Αισθητικός  

Η παχυσαρκία και η κυτταρίτιδα είναι από τα σοβαρότερο προβλήματα της εξωτερικής εμφάνισης του ανθρώπου. Το μεγαλύτερο ποσοστό των παχύσαρκων είναι άτομα που τρώνε και πίνουν πολύ, κατά συνεπεία αποθηκεύουν περισσότερες θερμίδες απ' αυτές που χρειάζεται ο οργανισμός τους, τις οποίες μετατρέπει σε λίπος. 

Υπάρχει βεβαίως περίπτωση η παχυσαρκία να οφείλεται σε σακχαρώδη διαβήτη, σε σοβαρές ορμονικές διαταραχές ή σε ψυχολογικά αίτια τα οποία προκαλούν βουλιμία. Αυτή η κατηγορία παχυσαρκίας αντιστοιχεί σε μικρό μόνο ποσοστό παχύσαρκων και αντιμετωπίζεται με συνδυασμένη θεραπεία ιατρικής παρακολούθησης, διαιτητικής και αισθητικής. Οι γυναίκες όμως, ανεξάρτητα από το αν είναι παχύσαρκες ή όχι, έχουν κυτταρίτιδα.

Η κυτταρίτιδα είναι παθολογική αλλοίωση του δέρματος, επώδυνη και αντιαισθητική, η οποία επιβαρύνει το μεταβολισμό και αλλάζει τη μορφή του δέρματος. Πρόκειται για μόρια λίπους που βρίσκονται μεταξύ δέρματος και υποδέρματος, τα οποία μεγαλώνουν και συχνά φτάνουν σε 1,5 εκατοστό μήκος με 0,5 εκ. πλάτος, τα οποία αρχικά κατακρατούν νερό και τοξίνες, όπου παρουσιάζεται οίδημα στην περιοχή και στην εξέλιξή τους προκαλούν κυκλοφοριακά προβλήματα, θρομβώσεις, συμφόρηση της λέμφου και διάφορες άλλες διαταραχές. Αυτή η κατάσταση καλό είναι να θεραπεύεται όσο γίνεται νωρίτερα, διαφορετικά με τα χρόνια συνήθως χειροτερεύει. Για την προέλευσή της υπάρχουν πολλές υποθέσεις. Είναι κυρίως γυναικεία αρρώστια, μια και σπανίως να την συναντήσουμε σε άνδρα όσο παχύσαρκος κι αν είναι, γι' αυτό οι γιατροί την αποδίδουν περισσότερο σε ορμονικούς λόγους, που όμως ενισχύονται από την κακή διατροφή, την καθιστική ζωή, το αλκοόλ, το τσιγάρο, το άγχος. Επίσης πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι η ποιότητα των ελαστικών ινών των γυναικών είναι κατώτερη των ανδρών, με αποτέλεσμα να συμβαίνουν περισσότερες λειτουργικές διαταραχές οι οποίες σε συνδυασμό με τα οιστρογόνα (θηλυκές ορμόνες) ευνοούν το σχηματισμό λιποκυττάρων και την κατακράτηση νερού και τοξινών γύρω από αυτά, ώστε στο τέλος να παρουσιάζεται πρήξιμο στην περιοχή και όταν την πιέζουμε να πονάει.

Μία από τις σοβαρότερες μεθόδους για τη θεραπεία της παχυσαρκίας και της κυτταρίτιδας είναι η θαλασσοθεραπεία , κατά την οποία χρησιμοποιούμε κυρίως φύκια και άλλα θαλάσσια προϊόντα, τα οποία πολλές φορές αναμιγνύουμε και με άλλα φυτά και έλαια.

 Περισσότερα 


Holictic Center 

Ισμήνης 42, Καλλιθέα 176 74  Τηλέφωνο:210 942 4354 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Εμπιστευτείτε τους Ειδικούς

Καινοτόμες θεραπείες LPG endermologie & Endermolift

Αντηλιακή φροντίδα στο Κέντρο Αισθητικής Δερνίκα Ειρήνη