Rejuvance – Το μασάζ της νεότητας

Επιμέλεια  : Ιωάννα Χατζηχαραλάμπους Αισθητικός Κοσμητολόγος *

Η τεχνική του rejuvance δημιουργήθηκε από τον Αμερικανό Stanley Rosenberg μέσα από τις τεχνικές του ROLFING MASSAGE. 

Οι ειδικές τεχνικές του rejuvance, απελευθερώνουν τον υποδόριο συνδετικό ιστό και τους μυς του προσώπου του λαιμού και του ντεκολτέ από μπλοκαρίσματα, ένταση και stress. Πρόκειται για να ένα ήπιο μασάζ που μας προσφέρει ένα φυσικό lifting και όχι μόνο.


Οι τεχνικές του εφαρμόζονται επιφανειακά στο δέρμα, κυρίως με τα ακροδάχτυλα και εξισορροπούν τις εκφράσεις του προσώπου. 

Έχετε παρατηρήσει τα προσωπάκια των παιδιών ; Συνήθως είναι λεία, ανοιχτά και φυσικά όμορφα πρόσωπα. Όταν κοιμούνται, καμιά ένταση δεν εκφράζεται πάνω τους.

Μεγαλώνοντας στο πρόσωπό μας εμφανίζονται ρυτίδες και μόνιμες εκφράσεις που είναι αποτέλεσμα της ψυχικής μας κατάστασης κούρασης, εκνευρισμού, έντασης, θλίψης, θυμού.

Δύσκολα βλέπουμε πια γύρω μας ανθρώπους με πραγματικά χαρούμενα και ήρεμα πρόσωπα. Το συναίσθημα εκφράζεται στο πρόσωπο μας και σιγά –σιγά, γίνεται μόνιμη έκφραση η οποία με την σειρά της προκαλεί ασυμμετρία στο πρόσωπο.

Παρατηρώντας τα πρόσωπα των ανθρώπων προσεκτικά θα διαπιστώσουμε αυτή την ασυμμετρία.

Συνήθως οι μυς της μιας πλευράς του προσώπου, συσπώνται περισσότερο από τους μυς της άλλης πλευράς, με αποτέλεσμα η ασυμμετρία να γίνεται αισθητή και να μεγαλώνει όσο αυξάνεται η σύσπαση.

Με το rejuvance προσφέρεται η δυνατότητα να αποβάλλουμε τις εντάσεις που προέρχονται από αρνητικά συναισθήματα τα οποία αποτυπώνονται στο πρόσωπο με την μορφή ρυτίδων και επίσης την επιστροφή σε μια κατάσταση ευεξίας .

Ακόμη το δέρμα γίνεται πιο ελαστικό, προσθέτει μυϊκό τόνο και αναδεικνύει τη φυσική ζωτικότητα του προσώπου, διότι με το rejuvance επιτυγχάνεται η καλή κυκλοφορία του αίματος και κατά συνέπεια κα η μεταφορά θρεπτικών ουσιών στους ιστούς .

Το rejuvance βοηθά ακόμα και σε άλλα επίπεδα: Ανακουφίζει από το τρίξιμο των δοντιών την νύχτα, το σύνδρομο κροταφογναθικής αρθρώσεως και βοηθά γενικότερα στην καλύτερη λειτουργία των σιαγώνων και ο λόγος είναι ότι ξεκουράζει και τονώνει τους μυς της μάσησης. Ακόμα ανακουφίζει από ημικρανίες και πονοκεφάλους γιατί απελευθερώνοντας τη μυϊκή ένταση στο ινίο και τον αυχένα ομαλοποιούμε την κυκλοφορία του αίματος. Το rejuvance βοηθάει ακόμα και σε άλλα ψυχοσωματικά προβλήματα ενώ προσφέρει ευεξία, βαθειά χαλάρωση και ξεκούραση .

Πως το rejuvance μας βοηθά να αισθανόμαστε καλά;


Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι παρόλο που χρειάζονται μόνο δυο μυς – γελαστήρες – δεξιά και αριστερά του στόματος, για να χαμογελάσουμε, καταβάλουμε τεράστια προσπάθεια –ασυνείδητα πάντα – για να συσπάσουμε μυς που εκφράζουν αρνητικά συναισθήματα. Οι μυς αυτοί «τραβούν» το δέρμα σχηματίζοντας ρυτίδες εντυπώνοντας μια συγκεκριμένη έκφραση στο πρόσωπο .

Στο rejuvance κάνουμε χειρισμούς σε όλους τους μυς του προσώπου, για να εξαφανίσουμε κάθε ίχνος συσσωρευμένης και ανώφελης έντασης .

Επίσης, μέσα από την διαδικασία αποδέσμευσης από τις παλιές εκφράσεις του προσώπου μας απελευθερώνουμε νέα αποθέματα φυσικής, συναισθηματικής και νοητικής ενέργειας .

Μέσα από το rejuvance γνωρίζουμε το πρόσωπο και την ψυχή μας και μαθαίνουμε να χαλαρώνουμε τις εντάσεις μας μόλις αυτές εμφανιστούν !

Είναι εντυπωσιακό ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που δέχονται rejuvance το κάνουν για να διατηρήσουν την καλή όψη του προσώπου τους. Στην πορεία όμως διαπιστώνουν με έκπληξη ότι όχι μόνο η όψη του προσώπου βελτιώνεται, αλλά αισθάνονται πιο ξεκούραστοι και αναζωογονημένοι! Ανακεφαλαιώνοντας, το rejuvance είναι το «ξύπνημα» των φυσικών λειτουργιών του δέρματος. Βοηθά τη μεταφορά νερού, οξυγόνου και θρεπτικών ουσιών στα κύτταρα . Απομακρύνονται οι τοξίνες από τον υποδόριο ιστό και την επιδερμίδα, ενώ παράλληλα μπορεί να συνδυαστεί με άλλες θεραπείες όπως πχ θεραπείες για την αντιμετώπιση της ακμής, της ξηροδερμίας, της δυσχρωμίας και της ευριαγγείας.

Το βάθος των ρυτίδων μειώνεται, οι μικρές γραμμές έκφρασης σβήνουν και οι χαλαρωμένοι μυς βρίσκουν τον τόνο και το σφρίγος τους. Το οβάλ βελτιώνεται και όλο το πρόσωπο αποκτά υγιές χρώμα και λάμψη!

Η βασική θεραπεία, ολοκληρώνεται μέσα σε 6 επισκέψεις και για τη συντήρηση του αποτελέσματος συστήνονται ειδικές ασκήσεις και αυτομασάζ για το πρόσωπο. Μετά την βασική θεραπεία συνιστάται κάθε 1-2 μήνες 1 επίσκεψη για συντήρηση.

Βέβαια μπορούν να εφαρμοστούν και μεμονωμένες συνεδρίες πριν από κάποια σημαντική εμφάνιση πχ. πριν ένα νυφικό μακιγιάζ .



*Η  Ιωάννα Χατζηχαραλάμπους   είναι  ιδιοκτήτρια  στις  εταιρείες  Αισθητική Beauty & Balance και  Studio αισθητικής και ολιστικών θεραπειών Renaissance

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Εμπιστευτείτε τους Ειδικούς

Καινοτόμες θεραπείες LPG endermologie & Endermolift

Αντηλιακή φροντίδα στο Κέντρο Αισθητικής Δερνίκα Ειρήνη