Φροντίζοντας τον εαυτό μας στην νέα μας καθημερινότητα

Είναι αλήθεια ότι τον τελευταίο καιρό, που μένουμε στο σπίτι περνάμε μεγάλο μέρος της ημέρας μας μπροστά από μία οθόνη, είτε του υπολογιστή, είτε του tablet και του smartphone μας. Δουλεύουμε, επικοινωνούμε με φίλους, συγγενείς και συνεργάτες, κάνουμε συναλλαγές, τηλεδιασκέψεις, τηλεδιδασκαλίες και τόσα άλλα μέσω του υπολογιστή μας!

Ποιά όμως είναι η επίδραση της μπλε ακτινοβολίας που εκπέμπεται από τις οθόνες στο δέρμα μας; Το μπλε φως( HEVL High Energy Visible Light), εκτός του ότι καταπονεί τα μάτια μας, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στο δέρμα μας. Τα τελευταία χρόνια έχει συνδεθεί με τη φωτογήρανση και την εμφάνιση υπερμελαγχρώσεων στο δέρμα. Το HEVL δημιουργεί ελεύθερες ρίζες που με τη σειρά τους καταστρέφουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη της επιδερμίδας.

Αυτή η διαδικασία είναι γνωστή σαν οξειδωτικό στρες.
Πέρα από αυτό όμως, η υπερβολική έκθεση στο μπλε φως που παράγεται τεχνητά και ιδιαίτερα τη νύχτα, επηρεάζει τον βιορυθμό μας, δηλαδή τον κύκλο ύπνου - αφύπνισης, γνωστός ως κιρκάδιος ρυθμός. Φυσιολογικά, η έκθεση στο μπλε φως, που παράγεται από τον ήλιο, κατά τη διάρκεια της ημέρας, κρατάει το σώμα σε εγρήγορση, ενισχύει τη διάθεση, τη μνήμη, τη γνωστική λειτουργία, το ανοσοποιητικό σύστημα και γενικότερα την υγεία. Όταν ο ήλιος δύει αρχίζει να παράγεται στον οργανισμό μας μελατονίνη, μία ορμόνη που μας βοηθά να κοιμηθούμε. Η έκθεση όμως στο τεχνητό μπλε φως τη νύχτα, ξεγελάει το κιρκάδιο ρυθμό, με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η παραγωγή μελατονίνης και να δημιουργούνται προβλήματα στον ύπνο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον οργανισμό και το δέρμα μας.
Τί κάνουμε λοιπόν;
▪️Χρησιμοποιούμε αντηλιακό και στο σπίτι, με ειδικα φίλτρα για την μπλε ακτινοβολία, αν πρόκειται να δουλέψουμε αρκετή ώρα μπροστά σε οθόνη, όπως το αγαπημένο city Skin του DrMurad
▪️Χρησιμοποιούμε προϊόντα φροντίδας με αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη C, αλλά και καταναλώνουμε τρόφιμα πλούσια σε αντιοξειδωτικά.
▪️Χαμηλώνουμε τη φωτεινότητα της οθόνης.
▪️Χρησιμοποιούμε ακουστικά, έτσι ώστε να μην έρχεται η οθόνη του smartphone μας σε επαφή με το δέρμα μας.
Αν νιώθεις πιεσμένη, ένα καλό βιβλίο και 1-2 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας κάτω από τα μαξιλάρι σου θα σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις, να διώξεις κάθε αρνητική σκέψη και να κάνεις εναν ξεκούραστο ύπνο.
Και ξέρουμε πόσο σημαντικός είναι ο καλός ύπνος για τον οργανισμό και το δέρμα
μας... σωστα;😉📖

Μένουμε σπίτι συντροφιά με το Καλλύνω 



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αποτρίχωση στο Maison De Beaute

Επαγγελματικά Καλλυντικά στο Bioline